טיפים לשכלול הבאגט שלך
לפני שנצלול לתוך המתכון, בואו נעבור על כמה טיפים שיעזרו להבטיח שהבגט שלכם ייצא מושלם בכל פעם.
השתמש בקמח איכותי
לאיכות הקמח שלכם תהיה השפעה משמעותית על המרקם והטעם של הבגט שלכם. חפשו קמח לחם עם תכולת חלבון גבוהה, מכיוון שזה יעזור לפתח את הגלוטן בבצק וליצור לחם לעיס ובעל טעם. אם אתה יכול, בחר בקמח אורגני או ממקור מקומי, שכן אלה נוטים להיות טריים יותר ובעלי טעם טוב יותר.
אל תעבדי יותר מדי את הבצק
כשאתה מערבב את הבצק, חשוב לא לעבוד עליו יותר מדי. לישה יותר מדי של הבצק עלולה לגרום לפירוק הגלוטן, וכתוצאה מכך ללחם צפוף וקשה. במקום זאת, מערבבים את הבצק עד שהוא פשוט מתאחד ואז נותנים לו לנוח כמה דקות לפני ללישה קלה. זה יעזור לגלוטן להירגע ויקל על עיצוב הבצק.
השתמש בתנור הולנדי לאפייה
אחד הסודות לבגט נהדר הוא קיטור. אדים עוזרים ללחם לתפוח ולפתח קרום פריך. כדי להשיג זאת, אופים רבים משתמשים בתנור הולנדי או כלי אפייה מכוסה אחר כדי ללכוד באדים במהלך החלק הראשון של תהליך האפייה. אם אין לכם תנור הולנדי, תוכלו גם ליצור אדים בתנור שלכם על ידי הנחת תבנית מים על המדף התחתון בזמן שהלחם נאפה.
עכשיו כשיש לכם את הטיפים האלה בראש, בואו נעבור למתכון.
דבר אחרון
אפיית בגט מאפס עשויה להיראות מאיימת, אבל עם המרכיבים, הציוד וההוראות הנכונים, זה למעשה די פשוט. על ידי ביצוע המתכון הזה והטיפים שסיפקנו, תוכל ליצור באגט טעים וקרום שירשים את החברים והמשפחה שלך. אז קדימה נסה את זה. בלוטות הטעם שלך (והאהובים שלך) יודו לך!