ביתלחםמחמצת

לחם מחמצת - מתכון ומדריך נהדרים

יש משהו מיוחד בריח של לחם טרי שעובר בבית. וכשזה מגיע ללחם, שום דבר לא מנצח את הטוב החריף והלעיס של מחמצת. אם אתם חובבי לחם, צפוי לכם פינוק כי היום אנחנו הולכים לדבר על לחם מחמצת - מהיסודות של יצירת מנה ראשונה ועד לכיכר הסופית. בין אם אתה אופה לחמים מנוסה או טירון, מדריך זה יעזור לך ליצור כיכר מחמצת מושלמת בכל פעם. נסקור הכל, החל מהמדע שמאחורי מחמצת ועד לקמחים הטובים ביותר לשימוש, ואפילו נשתף מתכון נפלא שבטוח יהפוך למרכיב עיקרי במטבח שלך. אז, תתכוננו להפשיל שרוולים, לנקות אבק מהסינר, ובואו נתחיל לאפייה!

יתרונות הכנת לחם מחמצת

לפני שנצלול לתוך הדק של הכנת לחם מחמצת, בואו ניקח רגע כדי להעריך את היתרונות של הלחם הטעים הזה.

יתרונות בריאותיים לחם מחמצת מציע יתרונות בריאותיים רבים בהשוואה לסוגי לחם אחרים. קל יותר לעיכול בגלל תהליך התסיסה הארוך, המפרק את הגלוטן בלחם. חומצת החלב והחיידקים בסטרטר המחמצת מסייעים גם בפירוק החומצה הפיטית בקמח, מה שמקל על ספיגת החומרים המזינים בגוף.

טעם ומרקם ללחם מחמצת יש טעם ומרקם ייחודיים שקשה לשכפל עם סוגי לחם אחרים. הטעם החריף מגיע מחומצת החלב הנוצרת במהלך התסיסה, בעוד שהמרקם הלעיס נובע מחוטי הגלוטן המתפתחים בתהליך התסיסה.

חיי מדף ארוכים ללחם מחמצת חיי מדף ארוכים יותר מאשר סוגי לחם אחרים. החומציות בלחם פועלת כחומר משמר טבעי, מה שאומר שלחם מחמצת יכול להישאר טרי עד שבוע מבלי להתייאש.

יצירת מנה ראשונה של מחמצת

השלב הראשון בהכנת לחם מחמצת הוא יצירת מנה ראשונה של מחמצת. מנה ראשונה מחמצת היא תערובת של קמח ומים שהושארה לתסוס תקופה מסוימת, שבמהלכה מופיעים באופן טבעי שמרי בר וחיידקים. המתנע הוא זה שנותן ללחם מחמצת את הטעם והמרקם הייחודיים שלו.

דבר אחרון

לחם מחמצת הוא לחם טעים ומזין שניתן ליהנות ממנו בכל שעה ביום. בין אם אתה אופה לחמים ותיק או טירון, הכנת לחם מחמצת היא חוויה מתגמלת שבטוח תרשים את החברים והמשפחה שלך. על ידי ביצוע המדריך שלנו, תוכל ליצור כיכר מחמצת מושלמת בכל פעם. אז, תתכוננו להפשיל שרוולים, לנקות אבק מהסינר, ובואו נתחיל לאפייה!

סרטונים להכנת תפריט מחמצת בסגנון שונה
עוגת גזר במאמץ נמוך שכל אחד יכול להכיןעוגת הגזר הלחה (תגיד את זה איתי: "לח") יכולה להיות אחת העוגות הגדולות והקלות ביותר שתכין אי פעם, אין ספק שזאת אחת...
פאי קי לייםלעוגת הליים המהירה והקלה הזו יש מילוי קרמי עם הרבה גרידה וגרידה, קרום עוגיות טעים וכמובן המון...
לחם פוקצ'ה ביתי מבעבע במיוחד (בתוספת כריך קל)פוקצ'ות טריות אפויות הן הבסיס לדברים רבים, כולל אחד הכריכים הגדולים ביותר שהכנתי אי פעם! ותראה את זה...
איך להכין את עוגת השוקולד המדהימה ביותרעוגת השוקולד המדהימה ביותר כבר כאן. אני קורא לזה עוגת המטילדה שלי כי אני נשבע שהיא טובה בדיוק כמו העוגה שברוס...
איך להכין את הפשטידה המושלמתהכינו את הקרום הטוב ביותר בחייכם הודות למרכיב סודי אחד. קבל הוראות צעד אחר צעד כאן: בדוק אותנו ...
איך מכינים את עוגת הגבינה הכי שמנתבדוק אותנו בפייסבוק! - קרדיטים של facebook.com/buzzfeedtasty: .
מיני עוגת קופסת אוכל. מתכון קל. עוגת שוקולד וקרם חמאה ונילהיי לכולם, הפעם אני מכינה מיני עוגות עם עוגת שוקולד וקרם חמאת וניל. המתכון הזה קל להכנה אז אני מקווה שת...
עוגיות צימוקים משיבולת שועל גרסה קלאסית - Joyofbaking.comמתכון כאן: סטפני ג'בורסקי מ-Joyofbaking.com מדגימה כיצד ...
דירוג המאפים הטובים ביותר בפריז - סדריק גרולט אופרהאנחנו בפריז אז אתם יודעים מה זה אומר?? אנחנו צריכים לנסות כמה קרואסונים צרפתיים ולראות אם הם באמת הטובים ביותר ב...
קלייר מלמדת אותך אפיית עוגות (שיעור 1) | בית ספר לאפייה | בתאבוןבית הספר לאפייה של "בון אפטיט" מתחיל! בבכורה של הסדרה, קלייר חושפת את סודותיה המסחריים לאפיית עוגה קלילה ואוורירית...
טיפים וטריקים לתפריט אפיה ומאפים מחמצת
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים לאפיה ומאפים מחמצת