היסטוריה ומקור קנולי
קנולי הוא מאפה איטלקי מסורתי שמקורו בסיציליה. משמעות המילה "קנולי" באיטלקית היא "שפופרת קטנה", שהיא שם הולם לפינוקים הטעימים הללו. ההיסטוריה של הקנולי מתחילה במאה ה-9, כאשר הם נוצרו עבור פסטיבל Carnevale di Lentini.
הקנולי המקורי יוצרו עם מעטפת מאפה בצורת צינור במילוי גבינת ריקוטה ממותקת, פירות מסוכרים ושוקולד צ'יפס. עם הזמן, המתכון התפתח וכלל מילויים שונים, כמו קרם פיסטוק, קרם שוקולד, ואפילו מילויים מלוחים כמו ריקוטה ותרד.
כיום, קנולי הוא קינוח פופולרי בכל העולם, במיוחד בקהילות איטלקיות-אמריקאיות. אתה יכול למצוא אותם במאפיות ובמסעדות, אבל אין כמו להכין אותם בעצמך בבית.
החומרים לקנולי
לפני שתתחיל להכין את הקנולי שלך, תצטרך לאסוף את כל המרכיבים הדרושים.
הנה מה שתצטרך:
- 2 כפות של קמח
- 2 כפות סוכר מגורען
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות חמאה ללא מלח, מרוככת
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 1 חלבון ביצה טרופה - שמן צמחי לטיגון - 1 כוס גבינת ריקוטה
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1/4 כפית קינמון
- 1/4 כוס מיני שוקולד צ'יפס
- אבקת סוכר, לניקוי אבק
הכנת בצק הקנולי
השלב הראשון בהכנת קנולי הוא הכנת הבצק. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. חותכים פנימה את החמאה עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
מוסיפים את היין בהדרגה ומערבבים עד שנוצר בצק. ללוש את הבצק על משטח מקומח קלות במשך 5-10 דקות או עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לנוח בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות לפחות. זה יאפשר לגלוטן להירגע ויקל על העבודה את הבצק.
עיצוב וטיגון קונכיות הקנולי
לאחר שהבצק נח, הגיע הזמן לעצב ולטגן את קליפות הקנולי.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם לעובי של 1/8 אינץ'. השתמשו בחותכן עוגיות או בכוס כדי לגזור עיגולים בקוטר של כ-3 ס"מ.
עוטפים כל עיגול סביב צינור קנולי או גליל מתכת, מברישים את הקצוות בחלבון הביצה הטרופה כדי לאטום אותם.
מחממים את השמן הצמחי במחבת גדולה ועמוקה ל-375 מעלות צלזיוס. מנמיכים בזהירות את צינורות הקנולי לשמן החם ומטגנים 2-3 דקות או עד להזהבה.
השתמש במלקחיים כדי להסיר את הצינורות מהשמן ולהניח אותם על רשת לצינון. ברגע שהם מתקררים מספיק כדי להתמודד, החלק בעדינות את הצינורות החוצה מהקונכיות והנח את הקליפות בצד.
הכנת מילוי הריקוטה
עכשיו הגיע הזמן להכין את המילוי לקנולי שלכם. בקערת ערבוב בינונית מערבבים את גבינת הריקוטה, אבקת הסוכר והקינמון. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, ואז מקפלים פנימה את המיני שוקולד צ'יפס.
מעבירים את המילוי לשקית זילוף או לשקית ניילון ניתנת לסגירה חוזרת כשהפינה מנותקת. מעבירים את המילוי לכל קליפת קנולי וממלאים אותם משני הקצוות.
מפזרים את הקנולי באבקת סוכר ומגישים מיד. אפשר גם לשמור אותם במקרר עד 24 שעות לפני ההגשה.
דבר אחרון
הכנת קנולי בבית עשויה להיראות מאיימת בהתחלה, אבל עם המתכונים ומדריך האפייה שלנו, תוכלו ליצור קנולי טעים ואותנטי שירשים את החברים והמשפחה שלכם. המפתח הוא לקחת את הזמן ולעקוב אחר ההוראות בקפידה.
מהכנת הבצק ועד למילוי הקליפות, כל שלב חשוב כדי להבטיח שהקנולי שלכם ייצא כמו שצריך. וברגע שתקחו את הביס הראשון מהקנולי הביתי שלכם, תדעו שכל העבודה הקשה שלכם הייתה שווה את זה. אז קדימה, נסה את המתכון שלנו - לא תתאכזב!