היסטוריה של עוגיות שוקולד צ'יפס
לפני שנצלול לתוך המתכון, בואו נסתכל במהירות על ההיסטוריה של עוגיות השוקולד צ'יפס. עוגיית השוקולד צ'יפס הומצאה על ידי רות גרייבס ווייקפילד בשנת 1938. רות הייתה הבעלים של טול האוס אין במסצ'וסטס וניסתה ליצור מתכון עוגיות חדש כשהבינה שנגמר לה השוקולד של האופה. היא החליפה חתיכות שבורות של שוקולד נסטלה וציפתה שהשוקולד יימס ויתפזר בכל בצק העוגיות. במקום זאת, חתיכות השוקולד שמרו על צורתן ונולדה עוגיית השוקולד צ'יפס.
המתכון של עוגיות שוקולד קראנץ' של טול האוס הפך במהירות לפופולרית ופורסם בעיתון של בוסטון. המתכון הודפס גם על גב חטיפי השוקולד של נסטלה, מה שעזר להפיץ את הפופולריות שלו ברחבי הארץ. כיום, עוגיות שוקולד צ'יפס הן אחד הקינוחים האהובים והאיקוניים ביותר באמריקה.
רכיבים
- 2 1/4 כוסות קמח לכל מטרה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 1 כוס חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 3/4 כוס סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים גדולות
- 2 כוסות שוקולד צ'יפס חצי מתוק
הוראות
1. מחממים את התנור ל-375°F (190°C).
2. בקערה בינונית מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. לְהַפְרִישׁ.
3. בקערה גדולה מקציפים יחד את החמאה, הסוכר הלבן, הסוכר החום ותמצית הוניל עד לקבלת קרם.
4. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת החמאה ומערבבים רק עד לאיחוד.
6. מערבבים פנימה את השוקולד צ'יפס.
7. זורקים כפות בצק על תבנית עם נייר אפייה, ומשאירים כ-2 סנטימטרים של מרווח בין כל עוגייה.
8. אופים במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות.
9. מוציאים מהתנור ומצננים על תבנית האפייה למשך 5 דקות לפני שמעבירים לרשת לצינון מלא.
טיפים לעוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות
- השתמש בחמאה בטמפרטורת החדר לערבוב קל יותר.
- השתמשו גם בסוכר לבן וגם בסוכר חום לאיזון מושלם של מתיקות ומרקם.
- השתמשו בשוקולד צ'יפס חצי מתוק באיכות גבוהה לקבלת הטעם הטוב ביותר.
- אין לערבב יותר מדי את הבצק
- מערבבים רק עד לאיחוד כדי למנוע עוגיות קשות.
- לעוגיות לעיסות, אופים פחות זמן. לעוגיות פריכות יותר, אופים עוד קצת.
דבר אחרון
הנה לכם - מתכון מבריק לעוגיות שוקולד צ'יפס שבטוח ישביע את השן המתוקה שלכם. בין אם אתה אופה ותיק או מתחיל, קל לעקוב אחר המתכון הזה ויביא לעוגיות טעימות וחמאתיות עמוסות בשוקולד צ'יפס. אז קדימה, נסה את זה - לא תתאכזב!