סוגי עוגיות
ישנם ארבעה סוגים עיקריים של עוגיות: טיפה, מגולגל, דחוס ובר. כל סוג של עוגיה דורש טכניקה מעט שונה, אבל כולם חולקים כמה מרכיבים בסיסיים כמו קמח, סוכר וחמאה.
זרוק קובצי Cookie
עוגיות טיפה הן סוג העוגיות הקל ביותר להכנה. הם נקראים עוגיות "שפילו" כי אתה פשוט מפיל כפות בצק על תבנית אפייה. אין צורך לרדד או לעצב את הבצק, מה שהופך אותם למושלמים למתחילים.
אחד המתכונים האהובים עלינו לעוגיות טיפה הוא לעוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות. כדי להכין את אלה, תצטרך:
- 2 1/4 כוסות קמח לכל מטרה - 1 כפית סודה לשתייה - 1 כפית מלח
- 1 כוס חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר לבן - 3/4 כוס סוכר חום - 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל - 2 כוסות שוקולד צ'יפס חצי מתוק
כדי להתחיל, חממו את התנור ל-375 מעלות צלזיוס. בקערה בינונית, טורפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. בקערה גדולה נפרדת, קרמו יחד את החמאה, הסוכר הלבן והסוכר החום עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. טורפים פנימה את הביצים ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים בהדרגה את תערובת הקמח עד לאיחוד, ואז מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
מורידים כפות מהבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 8-10 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות. מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
עוגיות מגולגלות
עוגיות מגולגלות, הידועות גם בשם עוגיות חתוכות, הן קצת יותר מאתגרות מעוגיות טיפה. תצטרכו לרדד את הבצק ולהשתמש בחותכני עוגיות כדי ליצור צורות מהנות. עוגיות מגולגלות מושלמות לחגים ולאירועים מיוחדים.
מתכון העוגיות המגולגלות האהוב עלינו הוא לעוגיות סוכר. כדי להכין את אלה, תצטרך:
- 3 כוסות קמח לכל מטרה - 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר לבן
- 1 ביצה גדולה - 1 כפית תמצית וניל
התחל בלהקציף יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח בקערה בינונית. בקערה גדולה נפרדת,מקרם יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. טורפים פנימה את הביצה ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים בהדרגה את תערובת הקמח עד לאיחוד.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומעצבים מכל אחד כדור. משטחים כל כדור לדיסק ועוטפים בניילון נצמד. מצננים את הבצק במקרר למשך שעה לפחות.
מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס. מרדדים כל דיסקית בצק על משטח מקומח קלות עד לעובי של כ-1/4 אינץ'. השתמשו בחותכני עוגיות כדי לגזור צורות, ואז העבירו אותן לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות. מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
עוגיות לחוץ
עוגיות דחוסות נעשות באמצעות מכבש עוגיות. מעמיסים את הבצק במכבש, שמשמש ליצירת צורות כיפיות על תבנית אפייה. עוגיות דחוסות מושלמות למסיבות ומפגשים אחרים.
אחד ממתכוני העוגיות הדחוסות האהובות עלינו הוא לעוגיות שפריץ. כדי להכין את אלה, תצטרך:
- 1 כוס חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר - 2/3 כוס סוכר לבן - 1 ביצה גדולה - 1 כפית תמצית וניל - 2 1/4 כוסות קמח לכל מטרה - 1/2 כפית מלח
מתחילים בקרם יחד את החמאה והסוכר לקרם בהיר ותפוח. טורפים פנימה את הביצה ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים בהדרגה את הקמח והמלח עד שהם מתאחדים.
מעמיסים את הבצק במכבש עוגיות עם קצה בצורת כוכב. מהדקים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, תוך הקפדה על רווח של כ-1 סנטימטר בין כל עוגיה.
אופים במשך 12-15 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות. מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
בר עוגיות
עוגיות בר נעשות על ידי פיזור הבצק לתבנית אפייה ואפייתו כחתיכה אחת גדולה. לאחר שהוא מתקרר, הבצק נחתך לברים או ריבועים. עוגיות בר מושלמות לארוחות ערב ואירועים אחרים שבהם אתה צריך להאכיל קהל.
מתכון עוגיות הבר האהוב עלינו הוא לבלונדיניות. כדי להכין את אלה, תצטרך:
- 1 כוס חמאה ללא מלח, מומסת
- 2 כוסות סוכר חום
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 כפות של קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס שוקולד צ'יפס חצי מתוק
התחל בהקצפה של החמאה המומסת והסוכר החום בקערה גדולה. טורפים פנימה את הביצים ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים בהדרגה את הקמח, אבקת האפייה והמלח עד שהם מתאחדים. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
מורחים את הבצק לתוך תבנית אפייה משומנת בגודל 9X13 אינץ'. אופים במשך 25-30 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות. מניחים לבלונדיז להתקרר בתבנית האפייה לכמה דקות לפני שחותכים אותן לרצועות או לריבועים.
דבר אחרון
אפיית עוגיות היא דרך מהנה וקלה להשביע שן מתוקה. בין אם אתם מעדיפים עוגיות טיפה, מגולגלות, דחוסות או בר, יש מתכון בשבילכם. נסה כמה מהמתכונים האהובים עלינו והתנסה בטעמים ושילובים שונים כדי ליצור עוגיות ייחודיות משלך. אפייה מהנה!