וריאציות של פאי מרנג לימון:
פאי מרנג לימון קלאסי
פשטידת המרנג הקלאסית לימון היא פייבוריט מנוסה. הוא עשוי עם קרום חמאתי ומתקלף, מילוי לימון חריף וציפוי מרנג אוורירי. המתכון הזה מושלם למי שרוצה לדבוק ביסודות וליהנות מקינוח מסורתי.
להכנת פאי מרנג לימון קלאסי, התחל בהכנת הקרום. מערבבים קמח, מלח, סוכר וחמאה קרה במעבד מזון ומקציפים עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים. מוסיפים מי קרח, כף אחת בכל פעם, עד שהבצק מתאחד. מרדדים את הבצק ומניחים אותו בתבנית פאי, ואז אופים 10-12 דקות.
בזמן שהקרום נאפה, מכינים את המילוי. מערבבים סוכר, עמילן תירס, מים, מיץ לימון וחלמונים בסיר ומבשלים על אש בינונית עד להסמכה. יוצקים את המילוי לתוך הקרום האפוי.
לציפוי המרנג, מקציפים חלבונים וקרם טרטר עד שנוצרות פסגות נוקשות. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שהתערובת מבריקה ומחזיקה פסגות נוקשות. מורחים את המרנג על מלית הלימון, מקפידים לאטום את השוליים.
אופים את הפאי במשך 10-12 דקות, או עד שהמרנג מזהיב. תנו לו להתקרר לפני ההגשה.
טארט מרנג לימון
אם אתם מחפשים טוויסט לפשטידת המרנג הקלאסית לימון, נסו להכין במקום טארט מרנג לימון. מתכון זה משתמש במאפה מתוק מתוק לבסיס וגרד לימון חריף למילוי. ציפוי המרנג זהה למתכון הקלאסי.
להכנת טארט מרנג לימון מתחילים בהכנת המאפה. מערבבים קמח, סוכר וחמאה במעבד מזון ומקציפים עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם. מוסיפים חלמון וכף מים קרים, ומקציפים עד שהבצק מתאחד. מרדדים את הבצק ומהדקים אותו לתבנית טארט. אופים 10-12 דקות.
בזמן שהמאפה נאפה, מכינים את הלימון קארד. מערבבים סוכר, עמילן תירס, מים, מיץ לימון וחלמונים בסיר ומבשלים על אש בינונית עד להסמכה. יוצקים את המרק לתוך מארז המאפה האפוי.
לציפוי המרנג, מקציפים חלבונים וקרם טרטר עד שנוצרות פסגות נוקשות. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שהתערובת מבריקה ומחזיקה פסגות נוקשות. מורחים את המרנג על הלמון קארד, מקפידים לאטום את השוליים.
אופים את הטארט במשך 10-12 דקות, או עד שהמרנג מזהיב. תנו לו להתקרר לפני ההגשה.
פאי מרנג לימון מאיר
לקבלת מבט מתוחכם יותר על פשטידת המרנג הלימונים הקלאסית, נסה להשתמש בלימוני מאייר במקום בלימונים רגילים. לימוני מאייר מתוקים ופחות חומציים מלימונים רגילים, מה שנותן לפשטידה טעם עדין יותר.
להכנת פאי מרנג לימון מאייר, עקבו אחר המתכון של פאי מרנג לימון קלאסי, אך השתמשו בלימוני מאייר במקום בלימונים רגילים למילוי. ציפוי המרנג זהה למתכון הקלאסי.
פאי גלידת מרנג לימון
אם אתם מחפשים פינוק קפוא, נסו להכין פשטידת גלידת מרנג לימון. מתכון זה משתמש בקרום עוגיות אוראו, גלידת לימון וציפוי מרנג. זה הקינוח המושלם ליום קיץ חם.
להכנת פשטידת גלידת מרנג לימון, התחל בהכנת הקרום. מרסקים עוגיות אוראו במעבד מזון ומערבבים עם חמאה מומסת. מהדקים את התערובת לתבנית פאי ומקפיאים למשך 10-15 דקות.
בזמן שהקרום קופא, מרככים חצי ליטר גלידת לימון ומורחים אותה על הקרום. מקפיאים למשך 10-15 דקות.
לציפוי המרנג, מקציפים חלבונים וקרם טרטר עד שנוצרות פסגות נוקשות. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שהתערובת מבריקה ומחזיקה פסגות נוקשות. מורחים את המרנג על הגלידה, מקפידים לאטום את השוליים.
מקפיאים את הפאי לשעתיים לפחות, או עד שהמרנג יציב. הניחו לו לשבת בטמפרטורת החדר למשך 10 דקות לפני שפורסים ומגישים.
דבר אחרון
פשטידת מרנג לימון היא קינוח רב תכליתי שניתן להתאים לטעמך. בין אם אתם מעדיפים מתכון קלאסי או רוצים לנסות משהו חדש, יש פאי מרנג לימון בשבילכם. אז למה לא לנסות אחת מהווריאציות האלה? בלוטות הטעם שלך יודו לך!