ההיסטוריה של קי ליים פאי
לפני שנצלול לתוך המתכון, בואו נסתכל במהירות על ההיסטוריה של פאי ליים מפתח. הקינוח האהוב הזה מקורו בפלורידה קיז בסוף המאה ה-19. באותו זמן, חלב טרי היה נדיר באיים, ולכן הטבחים נאלצו להיות יצירתיים עם הקינוחים שלהם. הם גילו שניתן לשלב חלב מרוכז ממותק, שהיה זמין, עם מיץ ליים טארט ליצירת מילוי עשיר וקרמי. הקינוח הפך מהר מאוד לפופולרי בקרב מקומיים ומבקרים כאחד, וכיום הוא נחשב לחלק מהותי מהמטבח של פלורידה.
מעניין שהמתכון המקורי של פאי ליים מפתח לא דרש קרום אפוי. במקום זה, המילוי נמזג לקליפת בצק וצונן עד להתייצבות. רק בתחילת המאה ה-20 התווסף למתכון קרום קרקר גרהם האפוי שאנו מכירים ואוהבים היום. מאז, צצו אינספור וריאציות של פאי ליים מפתח, אבל המתכון הקלאסי נותר חביב בקרב חובבי הקינוחים.
קרום קרקר גרהם המושלם
שום פאי ליים לא שלם בלי קרום קרקר גרהם פריך וחמאתי. הנה איך להכין את המושלם:
טיפ : לתוספת טעם, אפשר להוסיף קורט קינמון לתערובת הקרום לפני האפייה.
מילוי הליים הקרמי
טיפ : למילוי חריף במיוחד, אפשר להוסיף עוד קצת מיץ ליים לתערובת. רק שימו לב לא להוסיף יותר מדי, אחרת המילוי עלול להיות נוזלי מדי.
הגשה ואחסון
לאחר שפשטידת הליים שלך צוננת ומתייצבת, הגיע הזמן להתעמק! אפשר להגיש אותו רגיל או עם קצפת ומפזר גרידת ליים. הפשטידה תישמר במקרר עד 3 ימים, אך עדיף ליהנות ממנה ב-24 השעות הראשונות.
אבל אם אתה כמונו, פאי הליים שלך לא יחזיק כל כך הרבה זמן! עם המילוי הקרמי שלו וקרום קרקר גרהם פריך, קשה לעמוד בפני הקינוח הזה. אז קדימה להתפנק עם פרוסה (או שתיים) של פאי הליים הטוב ביותר שטעמתם אי פעם.
דבר אחרון
פאי קי ליים הוא קינוח קלאסי המושלם לכל אירוע. עם המדריך שלנו, אתה יכול להכין פשטידה שבטוח תרשים את המשפחה והחברים שלך. מקרום קרקר גרהם המושלם ועד למילוי הליים הקרמי, סיפקנו הוראות שלב אחר שלב וטיפים מומחים שיעזרו לך להשיג הצלחה באפייה. אז למה אתה מחכה? תפסו את הסינר והתכוננו לאפות את פאי הליים הטוב ביותר בחייכם!